середу, 6 квітня 2016 р.



День зустрічі птахів – 2016

         Прекрасна природа нашої Батьківщини. Вона чарує нас барвами лісу і поля, золотом осені, казковою красою зими, буянням весни. Але найкращий куточок природи здається мертвим,  якщо його не оживляють птахи. Птахи — невід'ємна частина природи. Вони прикрашають діброви, луки, і степи, полонини. Птахи — окраса парків і садів. Чи можна уявити собі весну без дзвінкої пісні жайворонка, або  весняний ліс без кування зозулі?

3 давніх-давен люди звикли до співу птахів, вони є частинкою нашого життя, нашої культури, більше того — нашого світогляду, нашого світовідчуття...  Недарма матері, бабусі в Україні лагідно, з любов'ю називають своїх маленьких дітей та онуків «пташенятко»,  «ластів’ятко», «горобчик», «горобенятко», «зозуленя».
         З теплим подихом весни «Свято птахів» традиційно завітало до учнів Острівської школи 1 квітня – у Міжнародний день птахів.
         З вступним словом до учнів звернулася вчитель біології Працінь Оксана Богданівна, яка акцентувала увагу учнів на ролі птахів у довкіллі і значенні для збереження майбутнього життя на планеті.
         Учні 11 класу (Кобель Устим, Собко Арсен та Романюк Петро) на святі презентували свої роботи – це сучасні штучні гніздівлі для горихвісток та плисок, які виготовили власноручно і розмістили на території школи та гідрологічної пам’ятки «Острівське джерело» ще в березні, в період найоптимальніший біологічно для птахів. А також закликали усіх учнів школи брати участь у подібних проектах, щоб сприяти розмноженню птахів у своїй місцевості.
         На святі також були представлені композиції, вірші, загадки, пісні про птахів. Ведуча заходу учениця 10 класу Сойка Юлія провела вікторину «Птахи такі різні і такі цікаві». Інсценізації разом із своїми вихованцями підготувала класовод 2 класу Коляса Олена Богданівна. В цікавій формі казки розповіли про різноманітний світ птахів рідного краю та особливості їх поведінки.
Бережімо птахів, як і все живе на землі. Нині природі загрожує небезпека внаслідок нерозумного втручання людини у святині природи. Тож мусимо берегти її. Від кожного з нас залежить, якою ми передамо землю (з квітами, птахами, водою, лісами) своїм дітям, онукам, майбутнім по­колінням. Тож бережімо природу, як берегли її наші предки.
                                                                                     Учень 11 класу
                                                                           комунального закладу
                                                                           Острівської ЗОШ І – ІІІ ст.
                                                                           Кобель Устим


Немає коментарів:

Дописати коментар